Posted on
1466315755_Kyaa_Kool_Hain_Hum_3_2016_dvd28129.jpg

Download Film Langit Cinta Full HD BluRay

Genre: Movie, Update
View: 1 views

Sinopsis Filem LANGIT CINTA

Langit yang cerah tidak menjanjikan kebahagiaan, hanya sekadar harapan. Begitu juga dengan hari-hari yang dilalui oleh Khadeja, gadis kampung yang menetap bersama ibunya di Pulau Perindu.
Kehidupan Khadeja berubah apabila, Aliff ,anak kepada Datuk Affendi seorang usahawan yang ingin membuat pelaburan di Pulau Perindu, jatuh cinta pandang pertama pada Khadeja. Keikhlasan dan kesungguhan Aliff untuk mendapatkan Khadeja berjaya melembutkan jiwa kental gadus itu hingga cinta mereka berputik dengan segar. Mereka tetap hidup bahagia biarpun mendapatkan tentangan hebat daripada keluarga Aliff.
“Selagi kakak bernafas, kakak nak Jah tahu… dalam setiap nafas kakak cuma ada cinta untuk Jah seorang,” kata-kata luhur seorang suami yang dicintainya membuat Khadeja semakin bahagia.
Namun, langit cinta mereka tidak selalunya cerah. Kegembiraan Khadeja diduga apabila Aliff tidak pulang selepas menziarahi bapanya yang dikhabarkan sakit di Kuala Lumpur. Penantian Khadeja hanyalah sia-sia apabila Aliff tidak juga muncul mahupun mengutuskan khabar gosip. Budiman, sahabatnya semenjak kecil sentiasa di sisi memberi semangat dan pertolongan setiap kali diharapkan wanita yang dicintai dalam diam itu.

Incoming search terms: